Предприемач Цветина Петкова

Описание

Обичам промяната и свободата. Това са двете водещи сили, които очертават личното ми и професионално развитие като предприемач до момента. Тези двете не ги разделям, от опит знам, че се случват най-добре, когато са в синхрон.

Юни месец 2017 г. като предприемач стартирах проекта ,,Номадско ЕднЕние".

Мисията му е трансформирането на пустеещи къщи сред българските села в оживени международни средища. Целим изнасянето на градския ,,офис" на село, където да преобразим селската среда, чрез преобразяване на поовехтелите ни къщи в новите coworking & coliving пространства. С други думи, проектът цели привличането на младите (най-вече духом) хора по-близо до техните корени. Там, където могат да творят и работят, благодарение на дигиталните технологии, да се чувстват свободни от стандартното ,,9 до 5" и да общуват с хора от цял свят.

Какво е ,,Номадско ЕдинЕние"?

,,Номадско ЕдинЕние" е мрежа от места, хора и проекти.

Стартирахме с първата ни къща - ЗелиКула (беше на моите баба и дядо), която се намира близо до Ботевград и на 50 км от София. Май месец 2018 г. започнахме да организираме различни събития за дигитални номади, фрийлансъри и арт изпълнители.

Как стигнах до тук?

1. Формиране на Общност

За близо година, вече имаме обособена общност от около 100 представители на различни сфери на бизнеса, НПО сектора, арт и спортните среди. Един от най-значимите ни успехи досега, се изразява в това, че възбудихме интереса на местно ниво и сега имаме много приятели, които се включиха активно в организацията на събитията и които с много желание помагат за разрастване на общността.
Освен че работим по разработването на ЗелиКула, успоредно работим и в посока създаване на Глобално село, което се намира на 80 км от София и на 15 км от ЗелиКула.

2. Партньорства с Betahaus и Mokrin house. Организиране на международна конференция

Октомври месец 2018 организирахме международна конференция на тема ,,Forming the Balkan Coliving paradise", която се проведе в най-успешния coworking в България - Betahaus. Основен гост бе Mokrin house - един от най-популярните coworking & coliving пространства, не само на Балканите, но и в Европа.

Защо предприемач?

Някой ме беше определил като авантюрист по призвание и юрист по образование. Предприемач е нашумял термин, а допускам, че някои ме считат за такъв, защото предприемам действия и съм активна по природа.
След години трупане на юридически опит в адвокатски кантори и държавни администрации, през 2013 г., се усетих много притисната от ограниченията на средата и си казах, че имам нужда от простор. Така се впуснах в околосветско пътешествие, бидейки стюардеса и живеейки в Дубай.

Завръщайки се в България, продължих с извършването на правни консултации в НПО сектора, което продължавам да правя и сега, успоредно с развитието на ,,Номадско ЕдинЕние" и ЗелиКула - coworking & coliving.

Някои от организациите, които консултирам са:

  • ,,Имот под наем без наем";
  • ,,Фабрика за идеи";
  • ,,2Sport4Life".
Цветина е съосновател и ментор в предприемаческа програма на село за 5 дни Zero Start заедно с предприемач Петър Нефтелимов.
Любима фраза:
С личен пример и заЕдно всичко е възможно!

Видео

Ревю

Напиши отзив за този професионалист

Социални мрежи
55 Посещения
Имаш проблем? Пиши ни.
 
Имаш проблем?
 
Имаш проблем? Пиши ни.
+